Українська Греко-католицька Церква | Францискани греко-католики
Чин Братів Менших (Фундація Всіх Святих Серафимського Чину)
13 листопада 2017

Школа Християнського життя та євангелізації у золочівському монастирі францисканців

Навчатися через Духа Святого означає—молитися про Його вплив і прислухатися до підказок, які просвітлюють наше розуміння.

Багато людей у сучасному світі або не мають уявлення про Бога, або їхнє розуміння Бога дуже відрізняється від Його істинної природи. Оскільки християнство має повноту Євангелії, тому може зрозуміти істинну природу Небесного Батька і добрих стосунків з Ним.

Одне з найвеличніших запитань життя:  ”Хто я?”

Багато відповідей на запитання  дала молитовна зустріч у  Школі Християнського життя та Євангелізації Пресвятої Діви Марії з Назарету, Матері Церкви (Школи Марії), яка відбулася  10-12 листопада 2017 року у Храмі Воздвиження Животворящого Хреста  у м.Золочеві.

Для 48 учасників школи день розпочинався з молитовного розважання над Словом Божим і молитвою Прослави Господа, слухали курси конференцій на різноманітні теми: «Божа любов», «Гріх», «Ісус мій Спаситель», «Учнівство», «Співзалежності». Через зустрічі в малих групах отримали дружбу, спілкування та взаємопідтримку, а також можливість зустрітися з Живим Богом, пізнати Його, дорога якого провадила  нас до зрілого християнського життя. Обв’язковим пунктом розкладу була  Свята Літургія, вечірня молитва Прослави, смачні обіди та вечері. Протягом трьох днів 48 учасників стали духовною сім’єю, яка була об’єднана  Божою любов’ю.  На завершення зустрічі з людських сердець виливалися свідчення сповнені  Господнього діяння. Одне із свідчень жінки: «Я щаслива, що сюди прийшла. Я знайшла Бога, але Він завжди був  таким десь там, в книгах, десь далеко, а насправді Він тут…у моєму серці!» І таких свідчень було десятки.

Знання, що ми є дітьми Бога, дало нам силу, спокій і надію. Як Його дітими впевнені, що маєте божественний, вічний потенціал, і що Він допомагатиме нам у наших щирих зусиллях досягти його. Небесний Батько любить нас і Благословляє кожного дня. Якщо ми виявлятимемо спостережливість, то зможемо бачити докази Його сили і впливу у нашому житті та в навколишньому світі. Хоча ми можемо не бачити Його особисто, визнання в усьому Його руки зможуть зміцнити наше свідчення про те, що Він живий.

Ми зрозуміли, що не повинні недооцінювати або не помічати силу лагідних милостей Господа. Простота, доброта і постійність лагідних милостей Його значною мірою сприятимуть нашому зміцненню і захистять у часи випробувань, в які ми живемо зараз і будемо жити в майбутньому. Коли слова не можуть дати втіхи, яка нам потрібна, або висловити радість, яку ми відчуваємо, коли просто даремно намагаємося пояснювати те, що пояснити неможливо, коли логіка і розсудливість не можуть допомогти нам здобути адекватне розуміння несправедливостей життя, коли земний досвід і оцінка недостатні для одержання бажаного результату, і коли здається, що, можливо, ми абсолютно самотні, нас дійсно Благословляють лагідні милості Господа, які зміцнюють нас і навіть дають рятівну силу.

Висловлюємо щиру вдячність о. Мойсею, о. Яну- Віаннею, о.Юстиніану та  служителям Школи Марії, що навчили нас смиренно визнати, що істинним вчителем є Святий Дух. Ми маємо привілей служити знаряддями, за допомогою якого Святий Дух зможе навчати, свідчити, втішати і надихати інших людей. Ми повинні жити гідно, щоб отримати Святого Духа, молитися про Його скерування, відчувати Його вплив.

Продовження молитовних зустрічей відбуватиметься щопонеділка о 19.00  у Храмі Воздвиження Животворящого Хреста  в м. Золочеві, яку організовує спільнота «Божі діти» за участю о. Яна- Віаннея.

Повідомила Бірулін Ірина