Українська Греко-католицька Церква | Францискани греко-католики
Чин Братів Менших (Фундація Всіх Святих Серафимського Чину)
14 квітня 2018

Духовна віднова дівчат у монастирі сестер Францисканок

13-15 квітня 2018 року Божого в монастирі сестер Францисканок Марії Неустанної Помочі, с. Драганівка, традиційно відбулися реколекції для дівчат. Тема стосувалася того, як найповніше пережити Воскресіння, єднаючись з Богом, за прикладом Марії Магдалини.

         Особливою радістю став приїзд сестер і дівчат з Польщі,які збагатили цей час пантомімами та розважаннями, які стосувались того, як Господь бореться до кінця за кожну душу, і попри всі наші спокуси і мирські зацікавлення знову і знову простягає до нас свою руку і промовляє до наших сердець.

          Важливим є застановитися, що жодне відволікання на світ чи уповання на когось не може нас відірвати від гріха, як це робить щоденно Ісус Христос, і потрібно просити благодаті, щоб з нашої сторони ці відносини любові не стали буденними чи важкими.

Усі читали уривок зі Святого Письма про те, як Христос явився Марії Магдалині після Воскресіння і про їхню розмов. Кожна мала уявити себе на місці цієї святої і дослухатися до своїх відчуттів. Також були вправи, які допомагали краще навчитися відчитувати свій стан і прагнення щодо свого життя.

Центром реколекцій була Літургія, відтак вервиця і Адорація, під час якої кожна учасниця реколекцій писала особистий лист до Ісуса, де повинна була відкрити перед Богом усі особисті болі і несказані слова під час щоденних молитов.

Це був неймовірний час і нагода побути з Богом, особливо в такому прекрасному часі Воскресіння, який переживає Церква.

Приготовила Христина Юрчак