Українська Греко-католицька Церква | Францискани греко-католики
Чин Братів Менших (Фундація Всіх Святих Серафимського Чину)
30 квітня 2017

Юнаки від 10 до 18 літ взяли участь у житті монастиря на протязі 3 днів

До золочівської обителі Хреста Святого Дам`яна прибуло 12 юнаків із Золочева, Львова і Тернополя для того щоб взяти участь у реколекціях і спробувати пожити згідно із порядком монастирського дня. Темою реколекцій була: Драма покликання Святого пророка Йони.

Напротязі 3 днів відбулось 4 конференції під час яких велась мова про важливість розпізнання волі Бога стосовно до присутніх юнаків. Прикладом у розпізнанні Божої Волі став пророк Йона, який в правді швидко зорієнтувався у тому чого від Нього очікує Бог та вважав себе нездатним до виконання Божих завдань. Власне найбільшою проблемою виявилась тут невіра в свої сили, незнання своїх талантів і свого серця. Так як Бог не залишив Йону в його втіканні від себе так і від нікого не відступить аж поки не зреалізує своєї Волі і тим самим не розкриє призначення людини, тобто її правдивого щастя. Такий був остаточний висновок реколекцій.

Юнаки молились з братами ченцями на протязі 3 днів у монастирі і в храмі, реалізували творчу аплікацію на тему книги пророка Йони (ручні вироби осіб і речей зв’язаних з книгою пророка Йони) проводили спільні розмови, біблійний квіз, пошук по місту цитат із Святого Письма та встановлення їхнього зв’язку з місцями, ігри та відвідини золочівського замку та інших сакральних будівель.

Окремо слід вирізнити нічні чування із суботи на неділю, так звану молитовну сторожу у якій юнаки радо взяли участь. Кожний юнак обрав собі час і молився у каплиці перед виставленими Святими Тайнами у монастирській каплиці від 22.00 до 1.00.

Дякуємо Богові і добрим людям за добре проведений із Богом час.

Повідомив о. Юстиніан Городечний ЧБМ