Українська Греко-католицька Церква | Францискани греко-католики
Чин Братів Менших (Фундація Всіх Святих Серафимського Чину)
03 березня 2014

Слово о. ігумена Юстиніана на Великий Піст

Час війни триватиме 40 днів. У цей час церква дає нам препотужну зброю, якою є хрест Ісуса Христа, джерело сили і знак перемоги над світом, плоттю і Дияволом. На заклик церкви охоче відгукнуться ті, котрі хочуть прогнати ворога-окупанта із свого тіла (яке має бути храмом Святого Духа, а стало вертепом розбійників-гріхів) та хочуть відвоювати чистий розум, який зійшов на манівці через пропаганду ворога, який обманувши, навчив красти і жити для свого «я». Треба бути дуже чутливим, бо ворог-окупант використовуватиме кожну автономію, тобто ці ділянки моєї землі (тобто тіла, яке є сотворене з землі), які не є повністю під контролем Бога і розуму, щоб через них напасти і загарбати усю землю. Піст – це війна у якій сам Бог стає союзником усім християнам в боротьбі не проти сил того світу, а проти духа злоби в піднебесних просторах. Даймо відповідь Церкві на заклик мобілізації, оголосімо війну розпусті, злодійству, лінивству, ненависті, помсті, лицемірству, п’янству, обжерству, наклепам, осудам, злословлю та іншим вадам, щоб запанувати над своєю землею, яким є тіло. Якщо будемо панувати над тілом, своєю землею то жоден ворог нам не зашкодить. У кінець війни, якою є піст, сам Бог покаже нам плоди боротьби, якими будуть чесноти: стриманість, лагідність, доброзичливість, погода духа, милосердя і інші. Слава чеснотам, смерть вадам!