Українська Греко-католицька Церква | Францискани греко-католики
Чин Братів Менших (Фундація Всіх Святих Серафимського Чину)
19 жовтня 2023

Брати францискани взяли участь у формаційних курсах…

Якщо в кожній професії потрібно підвищувати кваліфікацію то оскільки більше це стосується не професії а служіння яким є священство і чернецтво. Кожна бо цьогосвітня професія чи служіння дбають про тимчасовий успіх, підчас коли священство і монашество є звернені до вічності, до Бога, який сам маючи безсмертя, і може, і хоче ним поділитись з людиною. Завдання Богу посвячених людей полягає у живому спілкуванні з Богом і у навчанні цього «ремесла» інших людей котрі питаються про щось більше від того що бачать очі і можуть відчути руки.

Ось для чого ми як брати-францискани зібрались у нашому монастирі в с. Гаї Шевченківські: слухати, питати, приймати до розуму і серця, ділитись. У тому щоб ми стали світлішими допомагали нам всесвітліші отці доктори: Ігор Бойко, котрий виголосив конференцію про найбільші виклики у галузі біоетики (моральні оцінки таких наприклад явищ, як: пренатальна діагностика, генетична інженерія, сурогатне материнство, запліднення in vitro, контрацепція, екстракорпоральне запліднення, тощо); Василь Рудейко, котрий виголосив конференцію про конотації молитов, котрі відмовляє священник під час Служби Божої, із Святим Писанням; Андрій Танасійчук, котрий поділився важливими актуальними викликами і завданнями в каноністиці (приготування молодих людей до Подружжя, ведення церковних книг, ведення душпастирських спільнот і т.п.); Луцій Вуйтович у Зарваниці втаємничував нас у справу діалогу Франциска з Богом, ближнім і природою.

Братія мала нагоду спілкуватись і молитись, вчитись і ділитись. У Зарваницькому Соборі, 19 жовтня відправилась Служба Божа на котрій вся греко-католицька, францисканська братія, дякувала Богові за дар покликання до Чину Братів Менших в УГКЦ.

Подяка всім богословам і організаторам заходу.

"...Й усіх богословів, і тих, які подають нам найсвятіші Божі Слова, ми повинні поважати та шанувати, як тих, що дають нам духа і життя..." (пор. Йо. 6, 63) 

св. Франциск з Асижу (Заповіт)