Українська Греко-католицька Церква | Францискани греко-католики
Чин Братів Менших (Фундація Всіх Святих Серафимського Чину)
05 вересня 2014

Реколекції для дівчат що думають про Богопосвяту

Поселившись кожен у своїх кімнатах, порозкладавши свої речі, всі учасники реколекцій  зібрались у їдальні, де усі смачно пообідали, познайомились із реколектантом о. Єзекією; а також обрали таємного друга, за котрого молились протягом наступних трьох днів. Потім ми пішли на Хресну дорогу. Далі була наука, на якій ми дізнались що таке покликання, про те, що Бог кличе нас любити Його і ближніх. Однак людина відповідає на заклик гріхом і невдячністю. Наступний день розпочався з Утрені, потім сніданок, Під час науки отець - реколектант пояснив що таке гріх; пригадав, що Пресвята Тройця це - Любов, Бог пожертвував Свого Сина, щоб відкупити нас від первородного гріха. Христос прийшов, щоб оздоровити всю людину: душу від гріха, тіло від хвороби.  Дізнались, що головною умовою, щоб отримати життя вічне, є віра. Так ми проявляємо свою любов. Це наші вчинки. Протягом дня була можливість піти до Сповіді, поговорити з отцем. Одна із учасниць провела майстер-клас плетіння браслетів із бісеру. Браслети ми робили для віськових. Було цікаво і захоплююче, адже після обіду кожен поспішав закінчити свою роботу. Кожного дня була Св. Літургія і Адорація перед Найсвятішими Тайнами. Ми молились за мир і спокій у державі, роздумували над Словом Божим. Адже “Біблія – це інструкція обслуги свого життя”. Суботнього вечора ми сиділи навколо багаття, смакували смачненьким печеним м’ясом та яблуками, а також співали пісень під гітару, прославляючи Бога. Недільний ранок розпочався Утренею. На Літургію завітали люди із села. Було радісно і приємно. Після сніданку була третя завершальна наука. Отець наголосив, що Людина є храмом Святого Духа. Він приходить до нас під час хрещення. Церква потребує віднови Духа”. Апостоли до Зіслання Святого Духа 10 днів молились і постили. І лише після того проповідували перед людьми, оздоровляли їх. Це маленька спільнота, де панувала любов, була однодумність, панував внутрішній мир (спокій душі). Отже, ми повинні відкликатись на Боже покликання, гідно нести свій хрест, тобто прямувати до здійснення своєї мрії, любити Бога і ближнього свого. Ми повинні діяти, а не лише вірити, і прийняти Христа як володаря нашого життя.