А де запитання?

Отець Юстиніан дасть відповіді на ваші запитання

Модератори: Tipsy, Pavo

Повідомлення Ксения » Пон грудня 14, 2009 3:38 pm

Слава Ісусу Христу!
Отець, поясність будь ласка ці слова Апостола Павла :
11 Бо стало відомо мені про вас, мої браття, від Хлоїних, що між вами суперечки.
12 А кажу я про те, що з вас кожен говорить: я ж Павлів, а я Аполлосів, а я Кифин, а я Христів.
13 Чи ж Христос поділився? Чи ж Павло був розп'ятий за вас? Чи в Павлове ім'я ви христились?
14 Дякую Богові, що я ані одного з вас не христив, окрім Кріспа та Гая,
15 щоб ніхто не сказав, ніби я охристив був у ймення своє.
16 Охристив же був я й дім Степанів; більш не знаю, чи христив кого іншого я.
17 Бо Христос не послав мене, щоб христити, а звіщати Євангелію, і то не в мудрості слова, щоб безсилим не став хрест Христа.
18 Бож слово про хреста тим, що гинуть, то глупота, а для нас, що спасаємось, Сила Божа!

1 Всюди чути, що між вами перелюб, і то такий перелюб, який і між поганами незнаний, що хтось має за дружину собі дружину батькову...
2 І ви завеличалися, а не засмутились радніш, щоб був вилучений з-поміж вас, хто цей учинок зробив.
3 Отож я, відсутній тілом, та присутній духом, уже розсудив, як присутній між вами: того, хто так учинив це,
4 у Ім'я Господа Ісуса, як зберетеся ви та мій дух, із силою Господа нашого Ісуса,
5 віддати такого сатані на погибіль тіла, щоб дух спасся Господнього дня!

Дякую.
Ксения

Повідомлення: 52

Повідомлення о. Юстиніан » Вів січня 19, 2010 7:16 pm

Христос народився! Ксень, прошу подавати нумерацію біблійних текстів, тобто принаймні розділ книги, Євангелія або апостольського листа, з Богом!
о. Юстиніан

Повідомлення: 195

Повідомлення о. Юстиніан » Вів січня 19, 2010 7:53 pm

Стосовно до 1 Кор. 1, 11-17, то св. Павло з'ясовує що він почув: деякі покликаються не на Особу ІС ХР, а на апостолів. В 1 Кор. 3-5 він питається а хто такий Павло чи Аполлос? Слуги, через яких ви увірували... Що до хрещення то спільне всім хрещення є від Ісуса Христа - розпятого. Справа цікава, бо з одного боку св. Павло хрестить, з другого проголошує що хрещення відбувається через віру в СЛОВО ІС ХР ( в Діяннях 16, 25-33 св. Павло спочатку благовістує, потім хрестить) Виходить, що віра веде до хрещення. Прошу звернути увагу на слова самого Ісуса в тій справі:"Хто увірує й охреститься, той буде спасенний, а хто не увірує (???не має не охреститься), той буде осуджений. Головне - віра в Ісуса Христа. Є тзв. хрещення крові - мученича смерть, без хрещення водою і хрещення прагнення - коли людина не має змоги, а бажає його. Що до цієї квестії деякі протестанти мають застереження, чому в нас хрестять немовля? Це очевидно, тому що не можна дитині відмовити чогось надзвичайно доброго, з таким успіхом для чого дитині взагалі давати будь що!!!? Почекаймо хай виросте і скаже чи хоче грудного молока, чи хоче вітамінів, подібно і в справах віри...
о. Юстиніан

Повідомлення о. Юстиніан » Вів січня 19, 2010 9:03 pm

Св. Павло хоча не присутній тілом то все-таки дуже добре відчуває "духа" - атмосферу проблеми спільноти в Коринті. Цікавою є рішучість Павла в відлученні від громади Церкви того, хто згрішив і не кається, такого требе покарати вилученням. Коринтяни мали зібратись в ім'я Ісуса Христа і авторитетом св. Павла вилучити зі спільноти нерозкаяного. - (у Ім'я Господа Ісуса, як зберетеся ви та мій дух, із силою Господа нашого Ісуса) Св. Павло є свідомий величі свого апостольства і авторитету, а що ще більш проймає - свідомий присутності в собі Святого Духа!
о. Юстиніан

Повідомлення Аристарх » Нед січня 31, 2010 7:06 pm

Отче, мене цікавить ваша думка про ті вибори президента-2010.
Що робити?
Я не хочу голосувати за цих кандидатів.
Рука просто не підніметься.
Церква, я так розумію рекомендує голосувати за когось з кандидатів, але не проти всіх. Тобто або за Ю. або за Я. але ніяк не проти обох.
Що робити в такому випадку - йти проти власного сумління і віддати свій голос за лиху людину?
Аристарх

Повідомлення: 38

Повідомлення о. Юстиніан » Вів лютого 02, 2010 11:39 am

Христос народився! Є в моральній богословії засада меншого зла, тобто коли мусиш вибирати із двох зол якесь, то власне вибираєш менше, яке буде менш шкідливе. (напр. привозять в лікарню під одну апаратуру двох хворих, а одного можна підключити інший вмре, отож береться під увагу хто це напр. якщо це мати 3-ох дітей а другий одинак то річ ясна треба рятувати маму... Та сама засада діє на виборах, крім того требе розуміти що не має ідельних політиків, і що від мене залежить чи буде поганий чи дуже поганий політик при владі. Правильно сформоване сумління повинно вибирати менше зло, навіть мусить вибирати менше зло, та тільки тоді коли не має іншого вибору річ ясна. (проти засади згоріла хата хай горить і стайня)
о. Юстиніан

Повідомлення Аристарх » Вів лютого 02, 2010 8:35 pm

Дякую за пораду.
Буду просити Бога щоб дав мені сили розібратися, і зробити правильно.
Аристарх

Повідомлення: 38

Повідомлення о. Юстиніан » Суб лютого 06, 2010 11:53 am

Які у кого пропозиції постанов на піст?
о. Юстиніан

Повідомлення Марічка » Нед лютого 14, 2010 11:31 pm

Я вам розповім як піст закінчиться, і скажу чи вдалося дотримати. А то наперед скажу - а тоді зірвусь - не файно буде.
Марічка

Повідомлення: 89

Повідомлення Любов » П'ят березня 05, 2010 2:19 am

Отче,от маю так багато друзів протестантів,а саме пятидесятників,вони моляться на мовах,у них там є пророкування якісь, це правдиво?
Любов

Повідомлення: 13

Повідомлення Любов » П'ят березня 05, 2010 2:28 am

Отче,може порадите щось про Лютера почитати .цікаво просто.бачила фільм,але то певне лютеранський проект ,а я б хотіла шось почитати.Дякую
Любов

Повідомлення: 13

Повідомлення о. Юстиніан » Пон березня 08, 2010 8:50 pm

Слава ІС ХР, даром мов хтось промовляє до себе - каже св. Павло, є кращі дари напр. пророцтва, чим більш дар простіший тим кращий напр. дар усмішки чи дар привітливості чи співчуття і т. д.
о. Юстиніан

Re: А де запитання?

Повідомлення Марія » Пон травня 10, 2010 3:21 pm

Христос Воскрес!
Отець, в Єванглії від Матвія в 3 розділі читаємо:
13 Тоді прибуває Ісус із Галілеї понад Йордан до Івана, щоб христитись від нього.
14 Але перешкоджав він Йому й говорив: Я повинен христитись від Тебе, і чи Тобі йти до мене?
15 А Ісус відповів і сказав йому: Допусти це тепер, бо так годиться нам виповнити усю правду. Тоді допустив він Його

А в розділі 11
1 І сталось, коли Ісус перестав навчати дванадцятьох Своїх учнів, Він звідти пішов, щоб учити, і по їхніх містах проповідувати.
2 Прочувши ж Іван у в'язниці про дії Христові, послав через учнів своїх,
3 щоб Його запитати: Чи Ти Той, Хто має прийти, чи чекати нам Іншого?

4 Ісус же промовив у відповідь їм: Ідіть, і перекажіть Іванові, що ви чуєте й бачите:
5 Сліпі прозрівають, і криві ходять, стають чистими прокажені, і чують глухі, і померлі встають, а вбогим звіщається Добра Новина...
6 І блаженний, хто через Мене спокуси не матиме!

Чому Іван Христитель знаючи Хто є Ісус Христос посилав до Нього своїх учнів? І як розуміти "Блаженний, хто через Мене спокуси не матиме!"
Дякую.
Марія

Повідомлення: 9

Повідомлення о. Юстиніан » Вів травня 18, 2010 10:19 am

Слава ІС ХР! (Ух, що то за переклад такий не наш...)
Маріє, одне пояснення цієї перикопи є більш православне друге католицьке. Йоан, кажуть православні богослови посилає своїх учнів до Ісуса з огляду на них самих, мовляв щоб вони повірили що Ісус є Христос! Сам же Йоан вірив в Христа (бо "бачив і свідчив" що Дух сходив на нього...).
Католицьке пояснення є більш реальне. Ісус до якого прийшли учні Йоанові відсилає їх до Йоана? Чому? Та й чому каже: "Ідіть та скажіть Йоанові що "сліпі бачать, каліки ходять"... Блаженний хто об мене не спотикнеться! Йоан - хоча бачив невимовні чудеса мав сумніви що до Христа, та однак велич його і геній Йоана полягає в тому що ВІН є ВІДКРИТИЙ на ІСТИНУ, Він - шукає, задає питання, тим паче що скоро буде вбитий. Вязниця Іванова - як видно не тільки фізична але і духовна, Йоан переживав щось в роді духовної ночі, бо "не був він світлом був лише щоб свідчити Світло, було Світло правдиве що просвічує кожну людину, що приходить у світ"...(Йо 1,..) Ця подія покає що віра є великою ласкою, що її можна втратити (з власної вини), сумнів каже наш батько - блаж. патріарх Любомир - річ добра - змушує до пошуку, св. Йоан маючи сумнів не перестав шукати і знайшов...
Взагалі св. Йоан є прекрасніший святий, Друг жениха - такий прекрасний титул дає йому літургія православна, геніальна покора, я не гідний, я вас хрищу водою а за мною йде сильніший, Йоан знав коли закінчується його роль і треба відійти, безсташний перед злом, безкомпромісний, без огляду на особу всіх приймав і одинаково трактував, ангел пустині, найбільший з пророків, печать пророцтва, "верблюд" який возив на собі Святого Духа який з уст його просочував мед покаяння і подвизав його бедра істиною, Чудо Боже. Доречі його мощі в Тернополі, йду поцьомати руку яка доторкалась мого Бога і не згоріла! З Богом, маю надію що відповідь вичерпуюча :P
о. Юстиніан

Повідомлення Ксения » Чет червня 17, 2010 4:07 pm

Скажіть, будь ласка, який переклад є добрим? Зараз читаю Святе Письмо в перекладі Олександра Гижі...
http://www.ukrbible.com/index.php?optio ... &Itemid=34

Звідси цитата (Луки 16):
1. Повідав також Ісус учням Своїм: Один чоловік був багатий і мав управителя, на котрого надійшов виказ йому, що він переводить маєток його;
2. І прикликав його і сказав йому: Що це я чую про тебе? А дай-но звіт про твою управу, бо ти вже не можеш більше провадити її.
3. Тоді управитель сказав сам у собі: Що мені вчинити? Володар мій відбирає в мене управу домом; копати не можу, просити соромлюся;
4. Знаю, що вчинити, аби прийняли мене в доми свої, коли буду позбавлений управи домом.
5. І прикликав боржників володаря свого, кожного нарізно, і сказав першому: Скільки ти заборгував господареві моєму?
6. Він сказав: Сто мір оливи. І сказав йому: Візьми твою розписку і сідай скорше й напиши: П‘ятдесят.
7. Потім другому сказав: А ти скільки заборгував? Він одказав: Сто мір пшениці. І сказав йому: Візьми твою розписку і напиши: “Вісімдесят”.
8. І похвалив володар управителя невірного, що мудро вчинив; бо сини віку цього мудріші в їхньому роді від синів світла.
9. І Я кажу вам: Надбайте собі друзів багатством неправедним, щоб Вони, коли воно минеться, прийняли вас до осель вічних.
10. Вірний у малому, вірний також у великому, а невірний в малому невірний у великому.
11. Отож, якщо ви у неправедному багатстві не були вірними, хто довірить вам істинне?
12. І якщо в чужому не були вірними, хто дасть вам ваше?
13. Жодний служник не може слугувати двом володарям: бо він або одного буде ненавидіти, а другого буде любити, або одному буде прислуговувати, а другим нехтувати. Не можете служити Богові і мамоні .

Поясніть, будь ласка, цю притчу.
Дякую.
Ксения

Повідомлення: 52

Поперед.Далі

Повернутись до Питання до священника

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей